Ben je op Vlieland, dan moet je als kaasliefhebber beslist de kaasbunker bezoeken. Diep onder de grond, in een voormalige drinkwaterbunker, rijpen hier unieke kazen. De hoge luchtvochtigheid en koele temperatuur zorgen voor een perfect microklimaat. De kaasmakers perfectioneerden hun recept totdat ze hier de ultieme bunkerkaasjes konden maken. De Bunker Blauw is inmiddels geroemd en wordt zelfs gebruikt door sterrenchefs. Dit succes inspireerde de kaasmakers tot het ontwikkelen van een geitenmelkvariant, uiteraard ook biologisch. Ze voegen een geheime combinatie van melkzuurbacteriën en schimmels toe, waarna de kazen mogen rijpen in een afgesloten deel van de bunker. Als het schimmelproces op gang komt, wordt de kaas ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Na minimaal zes weken rijpen ontstaat een jonge kaas met milde blauwschimmelkaas en natuurlijke korst. Proef hem alvast en regel daarna snel dat weekendje Vlieland.
Soort
Hard
Land
Nederland
Dier
Geit
Type melk
Gepasteuriseerd
Keurmerk
Biologisch
Stremsel
Dierlijk