Vlielander Bunker Blauw Geit

omschrijving

Ben je op Vlieland, dan moet je als kaasliefhebber beslist de kaasbunker bezoeken. Diep onder de grond, in een voormalige drinkwaterbunker, rijpen hier unieke kazen. De hoge luchtvochtigheid en koele temperatuur zorgen voor een perfect microklimaat. De kaasmakers perfectioneerden hun recept totdat ze hier de ultieme bunkerkaasjes konden maken. De Bunker Blauw is inmiddels geroemd en wordt zelfs gebruikt door sterrenchefs. Dit succes inspireerde de kaasmakers tot het ontwikkelen van een geitenmelkvariant, uiteraard ook biologisch. Ze voegen een geheime combinatie van melkzuurbacteriën en schimmels toe, waarna de kazen mogen rijpen in een afgesloten deel van de bunker. Als het schimmelproces op gang komt, wordt de kaas ingeprikt met roestvrijstalen pennen. Na minimaal zes weken rijpen ontstaat een jonge kaas met milde blauwschimmelkaas en natuurlijke korst. Proef hem alvast en regel daarna snel dat weekendje Vlieland.

 

Soort

Hard

 

Land

Nederland

 

Dier

Geit

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Biologisch

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas