Vintage Cheddar

omschrijving

Wie Cheddar kent als de plastic plakjes uit de supermarkt, moet deze prachtkaas eens proberen. Cheddar wordt al meer dan 800 jaar gemaakt en het productieproces is in al die eeuwen amper veranderd. Jonge Cheddar rijpt een paar maanden, terwijl Vintage Cheddar maar liefst 18 tot 24 maanden in de rijpingsruimte ligt. In deze tijd wordt de kaas regelmatig gekeerd en verzorgd, zodat de smaak zich verder ontwikkelt. Vintage Cheddar is scherp en robuust, met een kruimelige textuur. Hij is perfect voor een (Engelse) kaasplank of om te verwerken in een gerecht waarin de kaassmaak duidelijk aanwezig mag zijn.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Engeland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas