Tête de Moine

omschrijving

Als je als kaasje een geheel eigen schaaf krijgt, dan heb je het gemaakt. De kruidige Tête de Moine eet je in roosjes of krulletjes – en die zijn perfect te maken met de speciale Girolle. Ook de monniken van de Abdij van Bellelay, die deze kaas eeuwen geleden al maakten, deden het op deze manier. In de kaas proef je het Zwitserse Juragebergte terug, met grillige bergtoppen en groene weiden waar de koeien het sappige gras eten. Alsof de melk hierdoor nog niet genoeg smaak krijgt, rijpt de kaas ook nog eens op dennenhouten planken. Alles volgens de traditionele methoden, want de Tête de Moine heeft het AOP-keurmerk. De roosjes smaken extra goed in combinatie met vers fruit (bijvoorbeeld druiven of appels), noten en honing.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas