Triplerousse

omschrijving

Maar liefst drie melksoorten komen samen in dit smeerbare kaasje: koemelk, minimaal 15% schapenmelk en minimaal 12% geitenmelk. Geen toevallige combinatie, want de kaasmakers zijn jaren op zoek geweest naar de perfecte samenstelling. Kaaskenners weten het te waarderen: de Triplerousse won de bronzen medaille op de World Cheese Awards 2023. Hij is gebaseerd op de Brebirousse en de Vacherousse, met de herkenbare crèmige, romige smaak en dunne korst. Net als zijn zusterkaasjes wordt ook deze kaas gemaakt in de Italiaanse regio Piemonte, aan de voet van heuvels vol hazelnoten en truffels. Toch is er een duidelijk onderscheid: de combinatie van de verschillende melksoorten maakt dat deze nieuwste variatie een unieke smaak heeft. Je blijft hem smeren!

 

Soort

Zacht

 

Land

Italië

 

Dier

Koe, schaap en geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas