Maar liefst drie melksoorten komen samen in dit smeerbare kaasje: koemelk, minimaal 15% schapenmelk en minimaal 12% geitenmelk. Geen toevallige combinatie, want de kaasmakers zijn jaren op zoek geweest naar de perfecte samenstelling. Kaaskenners weten het te waarderen: de Triplerousse won de bronzen medaille op de World Cheese Awards 2023. Hij is gebaseerd op de Brebirousse en de Vacherousse, met de herkenbare crèmige, romige smaak en dunne korst. Net als zijn zusterkaasjes wordt ook deze kaas gemaakt in de Italiaanse regio Piemonte, aan de voet van heuvels vol hazelnoten en truffels. Toch is er een duidelijk onderscheid: de combinatie van de verschillende melksoorten maakt dat deze nieuwste variatie een unieke smaak heeft. Je blijft hem smeren!
Soort
Zacht
Land
Italië
Dier
Koe, schaap en geit
Type melk
Rauwmelks
Keurmerk
Geen
Stremsel
Dierlijk