Torta del Casar

omschrijving

Als je gezien wordt als een van de beste smeltkazen ter wereld, dan verdien je wat extra toewijding. De Spaanse schapenkaas Torta del Casar wil eerst 24 uur op kamertemperatuur komen. Daarna snijd je het kapje eraf en lepel je de kaas eruit, bijvoorbeeld met picos. Een soort kant-en-klare kaasfondue, dus eigenlijk. De Torta del Casar wordt gemaakt in Extramadura, met melk van de rassen Merino en Entrefino. Elke kaas wordt gecontroleerd door een speciale toezichthouder en krijgt een exclusief nummer. Deze aandacht voor het ambacht heeft de kaas een DOP-keurmerk opgeleverd. Wil je hem combineren, denk dan aan druiven, vijgen of kweepeerpasta.

 

Soort

Zacht

 

Land

Spanje

 

Dier

Schaap

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Microbieel


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas