Tomme des Croquants

omschrijving

Waarom zou je kaas en noten pas tijdens het eten combineren? De Tomme des Croquants wordt drie keer ingewreven met een walnotenlikeur van de Distillerie du Périgord de Sarlat – net als de kaasmakerij gevestigd in de Dordogne. Het geeft de binnenkant van de romige kaas een subtiele walnotensmaak, terwijl de korst onmiskenbaar nootachtig proeft. De makers geven de kazen de speciale ronde ‘tomme’ vorm en laten ze vervolgens rijpen in speciale vochtige kelders. De noten-kaassmaak gaat uitstekend samen met een krokant broodje en vers fruit. Om het af te maken, drink je er een lichte rode wijn of walnotenlikeur bij.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas