Tomme de Savoie

omschrijving

Zeg je Tomme de Savoie, dan zeg je de Franse Alpen. In deze regio wordt de kaassoort al honderden jaren gemaakt en is men trots op de traditionele productiemethoden. De basis is afgeroomde rauwe koemelk, waardoor hij een laag vetpercentage heeft. Door hem 2 tot 4 maanden in grotten te laten rijpen, groeit op de korst een roodgele flora. De Tomme de Savoie is fruitig en nootachtig. Jong is hij enigszins elastisch, ouder wordt hij brokkelig en harder. Eet hem op een kaasplank, gecombineerd met een wijn uit de Savoie. Of proef thuis de Franse bergkeuken en maak een tartiflette met Tomme de Savoie, aardappelen, uien, spek en crème fraîche.

 

Soort

Halfhard tot hard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas