Toma Pietra

omschrijving

De Italiaanse bergen en het Nederlandse platteland komen samen in de Toma Pietra. Deze smaakmaker met het ruige uiterlijk van een bergkaas wordt namelijk gevormd uit Nederlandse zuivel. De makers lieten zich inspireren door de Italiaanse Toma-kaas en gebruiken Italiaanse kaasculturen. De korst heeft een witgrijze waas van schimmel, terwijl de kern van de kaas brokkelig is als een Nederlandse belegen boerenkaas. In de smaak vinden Nederland en Italië elkaar wederom: hartig en zuur, met tonen van gist, toast, hout en kardemom.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Nederland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas