Toma Blu di Jersey Fumè

omschrijving

Een pareltje onder de blauwaderkazen, deze Italiaan. Jersey-koeien zijn een zeldzaamheid in Italië, maar ze leveren melk van hoge kwaliteit en met een hoog vetgehalte. Romigere kaas, dus. De Toma Blu wordt vervolgens geïnjecteerd met gisten, aangebracht in speciale gaten. Na zestig dagen wordt de kaas ook nog eens zijdelings doorboord, zodat de roquefort-schimmel zich goed kan ontwikkelen. Als de blauwschimmel perfect is, roken de makers de kaas met de natuurlijke rook van dennenhout. Klinkt ingewikkeld en resulteert in een complexe kaas met tonen van kruiden en een sterke, smaakvolle schimmel.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas