Taleggio

omschrijving

De geur van de Taleggio doet vermoeden dat dit een zéér uitgesproken kaas is, maar de smaak vertelt iets anders: deze beroemde Italiaanse kaas is mild en romig, met tonen van fruit en noten. Hij wordt van oorsprong gemaakt in de vallei van de rivier de Brembo in de regio Lombardije. Dit gebeurde al in de tiende eeuw. Tegenwoordig mag hij dankzij de Beschermde Oorsprongsbenaming nog steeds maar in een beperkt aantal Italiaanse provincies worden gemaakt. De Italianen noemen deze kaas ‘stracche’: moe. Dit omdat hij wordt gemaakt van de melk van koeien die uit de Alpen zijn afgedaald. Deze melk bevat meer vet en zuur – en dat komt de smaak ten goede. Lekker bij de borrel, maar ook gesmolten over een polenta of als vulling voor een frittata.

 

Soort

Zacht tot halfhard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

BOB

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas