Sorjat

omschrijving

‘Ghe so riatt’: het is me gelukt! De naam van deze bijzonder ogende kaas komt uit het Bergamese dialect. De rauwe geitenmelk wordt gefermenteerd door yoghurt toe te voegen, wat de Italiaanse kaas extra romig maakt. Na een maand persen wordt het kaasdeeg gezouten en met de hand gevormd tot soepstengels (of in het Italiaans: grissini). Een bijzondere kaas met een bijzondere vorm en een bijzondere smaak: zeker het proberen waard.

 

Soort

Zacht

 

Land

Italië

 

Dier

Geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Microbieel


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas