Selles-sur-Cher

omschrijving

Dit geitenkaasje uit de Loire – een regio die bekend staat om de geitenkazen – is een meesterwerkje. Hij wordt al sinds de 19e eeuw gemaakt en heeft een kenmerkend buitenlaagje van houtskool dat de zachte binnenkant beschermt en zorgt voor een eetbare korst. Na drie weken rijpen is de kaas fris en boterachtig, bij langere rijping wordt de korst droger en de binnenkant steviger. De smaak doet denken aan hazelnoot. Eet de Selles-sur-Cher als voorgerecht, bijvoorbeeld gegrild met honing en noten, of op een kaasplankje.

 

Soort

Zacht tot halfhard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOC

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas