Schlossberger Alt

omschrijving

Een groene vallei aan de voet van de Alpen, een kasteelruïne en daarnaast een grot om in te rijpen: er zijn kazen met een minder illustere achtergrond. Deze alpenkaas rijpt maar liefst 18 tot 23 maanden en ontwikkelt in die tijd een rijke, bouillon- en nootachtige smaak. Hij wordt gemaakt in een kaasmakerij die al vijf generaties actief is. Voor de melk werken de kaasmakers samen met zestig lokale boeren, waarvan de grootste nog altijd maar veertig koeien heeft. Erg lekker met een Chardonnay of Pinot Noir.

 

Soort

Hard

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk
Geen

Stremsel
Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas