Saint-Marcellin

omschrijving

Het geheim van dit romige Franse kaasje: de droogzolders waarop hij rijpt en zijn smaak krijgt. Hij ruikt naar noten en heeft een smaak die zurig en fruitig kan zijn. De Fransen eten hem ook vaak warm uit de oven. De Saint-Marcellin is vernoemd naar een dorpje in het departement Isère, waar al in de 13e eeuw geitenkaas werd gemaakt. Zelfs Lodewijk XI heeft deze kaas in 1461 gegeten. Toen de geiten steeds meer vervangen werden door koeien, werd de kaas ook steeds meer van koemelk gemaakt. Wel heeft hij de vorm van een geitenkaasje gehouden. De kaas wordt nog steeds volgens de oude tradities gemaakt.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas