Saint-Félicien

omschrijving

Dit is zo’n kaas die zo romig is, dat je hem het best direct uit het bakje eet met een knapperig stuk stokbrood. Drink er een fruitige rode wijn bij en de smaak is compleet. Saint-Félicien kan afhankelijk van de rijpingstijd licht zout en nootachtig zijn, maar ook zoet en fris. Ooit werd deze kaassoort gemaakt van geitenmelk in de Ardèche, maar tegenwoordig wordt er koemelk voor gebruikt. Alhoewel hij uit heel Frankrijk kan komen, vindt de productie vooral plaats in de regio’s Rhône-Alpes en Isère.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas