Saint Agur

omschrijving

Iets milder dan Roquefort, maar toch met een pittige blauwadersmaak: de romige Saint Agur wil je een keer proberen op een kaasplankje. Hij smelt langzaam in de mond en heeft een aangename zoutheid. De melk voor de Saint Agur komt van 300 boeren uit de Auvergne. Na een korte rijping in een speciaal rijpingshuis, rijpt de kaas verder in een paraffinebad. Hierin is de kaas volledig afgesloten zodat al het vocht erin blijft en de Saint Agur heerlijk smeuïg wordt. Combineer hem met peren en vijgen of met noten. Wil je er wat bij drinken, dan zijn zoete wijnen en likeurwijnen een aanrader.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

BOB

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas