Roquefort Papillon Noir

omschrijving

De koning van de blauwschimmelkazen wordt de Roquefort Noir wel genoemd. Deze schapenkaas met zilte, lichtzoete smaak en stevige structuur smelt op de tong. De Roquefort-kaasmakerij Papillon is gevestigd in het plaatsje Roquefort-sur-Soulzon en heeft eigen rijpingsgrotten. Hier is het constant 10 graden Celsius. Ze maken de kaas al sinds 1906 en hebben hun eigen Penicillium Roqueforti, een broodschimmel die zorgt voor de mooie blauwe aders. Sluit een kaasplankje af met deze kaas en serveer hem samen met een zoete witte wijn, bijvoorbeeld uit de Elzas.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Schaap

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas