Roombrie

omschrijving

Misschien wel de beroemdste Franse kaas en een favoriet in ons assortiment. Het recept: neem en brie en voeg daar in het productieproces een vleugje room aan toe. Het resultaat: een nog romigere, smeuïgere brie. Haal hem minimaal een half uur voor het eten uit de koelkast, zodat de smaak en het aroma goed tot hun recht komen. Serveer deze allemansvriend op een kaasplankje, extra lekker met fruit en noten, of gebruik hem voor een luxe broodje of salade. Wist je trouwens dat brie een van de oudste Franse kazen is en al in de middeleeuwen werd gegeten?

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

AOC

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas