Rocamadour

omschrijving

Een lekker veelzijdig en toch mild geitenkaasje, deze Fransman. Hij werd waarschijnlijk in de 15e eeuw al in de stad Rocamadour gemaakt. Pelgrims op weg naar Santiago de Compostella namen hem mee en maakten de kaas beroemd. Hij is zacht, heeft een romige textuur en een milde smaak. Tegenwoordig komt de kaas nog steeds vooral uit het gebied Causses du Quercy, waar de stad Rocamadour zich bevindt. Het AOP-keurmerk zorgt dat de kwaliteit altijd hoog is. Zo mogen er maximaal 10 geiten per hectare grazen vanwege de droge grond en moet hun voedsel voor minimaal 80% uit de regio komen. Hij is smakelijk in combinatie met brood of een toastje, in een salade en ook in warme gerechten, aangezien hij zijn smaak behoudt als hij wordt opgewarmd.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas