Robiola di Rocaverano

omschrijving

Dit romige, frisse en lichtpittige geitenkaasje heeft een eeuwenlange geschiedenis. Dankzij de beschermde oorsprong-status mag hij in maar een klein deel van Italië worden gemaakt, bestaande uit 10 gemeenten in de provincie Asti en 9 gemeenten in de provincie Alessandria. In dit heuvelachtige gebied komt er vochtige wind uit zee, afgewisseld met mist en zonneschijn. Deze constante weerswisselingen zorgt ervoor dat de geitenmelk allerlei verschillende smaken krijgt. De Robiola is toegankelijk en ook erg geschikt als dessertkaasje.

 

Soort

Zacht

 

Land

Italië

 

Dier

Geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas