Tartiflette

Franse ovenschotel met aardappelen

(4-6 personen)

 

Ingrediënten

  • 1 AF! Reblochon Fruitier A.O.C. (ca. 500gr)
  • 1kg vastkokende aardappelen
  • 2el room (of Isigny Cremé Fraiche)
  • 150ml droge witte wijn
  • Zout & peper
  • Klontje boter


Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil en was de aardappelen en snijd deze in schijfjes van ca. 0,5cm.
  3. Snijd de ui in stukjes en bak ze even met een klontje boter.
  4. Voeg als de ui begint te verkleuren de blokjes spek toe.
  5. Dit alles samen bakken tot alles mooi van kleur is.
  6. Leg in een ovenschaal een laag aardappelen, een laag spek en ui, enz.
  7. Meng de room door de wijn en schenk deze eroverheen.
  8. Snijd de kaas overlangs doormidden, zodat u 2 helften krijgt en leg deze met de snijkant naar beneden op de aardappelen.
  9. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 20 minuten.
  10. De laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, voor een mooi korstje.
  11. Een heerlijk bijgerecht voor bij de biefstuk of gegrild vlees zonder saus.

 

Eet Smakelijk!


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas