(4-6 personen)
Ingrediënten
- 1 AF! Reblochon Fruitier A.O.C. (ca. 500gr)
- 1kg vastkokende aardappelen
- 2el room (of Isigny Cremé Fraiche)
- 150ml droge witte wijn
- Zout & peper
- Klontje boter
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil en was de aardappelen en snijd deze in schijfjes van ca. 0,5cm.
- Snijd de ui in stukjes en bak ze even met een klontje boter.
- Voeg als de ui begint te verkleuren de blokjes spek toe.
- Dit alles samen bakken tot alles mooi van kleur is.
- Leg in een ovenschaal een laag aardappelen, een laag spek en ui, enz.
- Meng de room door de wijn en schenk deze eroverheen.
- Snijd de kaas overlangs doormidden, zodat u 2 helften krijgt en leg deze met de snijkant naar beneden op de aardappelen.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 20 minuten.
- De laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, voor een mooi korstje.
- Een heerlijk bijgerecht voor bij de biefstuk of gegrild vlees zonder saus.
Eet Smakelijk!