(4 personen)
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
- 1 groene paprika (in reepjes gesneden)
- Klontje boter
- 500gr Zwitserse Raclette kaas
- Zout, peper & paprikapoeder
- 1dl witte wijn
Recept
- Was de aardappelen met schil.
- Kook de aardappelen in hun schil en zorg dat ze niet te gaar worden.
- Blancheer de paprika reepjes ca. 4 minuten in een pan met zout water en giet ze daarna af in een vergiet.
- Rasp de helft van de kaas en leg dit in een beboterde ovenschaal.
- De andere helft van de kaas snijdt u in plakken/reepjes.
- Leg de nog warme aardappelen op de geraspte kaas en verdeel de reepjes paprika en de reepjes/plakken Raclettekaas over de aardappelen.
- Breng het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
- Overgiet het gerecht met witte wijn en zet de ovenschaal ca.10-15 minuten in een voorverwarmde oven (230 graden).
Eet smakelijk!