Reblochon A.O.P

omschrijving

Achter dit klassieke Franse kaasje schuilt volgens de legende belastingontduiking. De naam is afgeleid van het woord ‘reblocher’, want opnieuw melken betekent. De boeren in de regio Savoie zouden hun koeien melken voor de belastinginspecteurs kwamen en een deel van de melk in de uier laten. De tweede melking of ‘reblochage’ leverde vervolgens een rijkere melk op en die werd gebruikt voor de Reblochon-kaas. Waar of niet, dit kaasje heeft een heerlijk romige en zachte textuur. De AOP-status zorgt dat hij nog altijd op traditionele wijze wordt gemaakt, onder meer met rijping in vochtige kelders. Reblochon doet het goed in Franse gerechten als tartiflette, waarbij de kaas wordt gesmolten over aardappelen, uien, spek en witte wijn.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas