Raclette

omschrijving

Strikt gezien hebben we het hier over een gerecht en niet over een kaas, maar wat zou het gerecht zijn zonder de kaas? Raclette is hét eten van Zwitserland en doet denken aan houten berghutten waarin een haardvuurtje knappert. De raclettekaas wordt doormidden gesneden en aan één zijde verwarmd door een vuurtje, speciale oven of raclette-toestel. Na een tijdje kun je stukken zachte kaas afschrapen (‘racler’ is Frans voor schrapen) en eten met aardappels, augurkjes, zilveruitjes, verschillende groenten en zoute vleeswaren. Doordat iedereen om de kaas zit, is raclette bij uitstek een sociaal, gezellig gerecht. Heb je geen raclette-toestel, dan kan het ook prima in gourmetpannetjes. Het smaakt extra lekker met een fruitige witte wijn.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Frankrijk/Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOC

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas