Provolone Dolce

omschrijving

Op zoek naar een iets spannendere kaas voor op de pizza, over de pasta of op een panini? Ga dan eens voor Provolone Dolce. De smaak is complexer dan mozzarella: mild, vol, romig en nootachtig. Hij is goed te raspen, in plakken te snijden én te smelten. In Italië wordt hij zelfs gegeten als desssertkaas, vergezeld door een espresso. De kaas wordt gekneed tot een elastische massa en rijpt hangend, met een laag wax eromheen. Traditioneel werd Provolone vooral gemaakt in Zuid-Italië, maar inmiddels komt de kaas uit het hele land.

 

Soort

Halfhard tot hard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas