Pierre de Sel

omschrijving

‘Zoutsteen’ heet deze exclusieve kaas, letterlijk vertaald. De korst wordt dan ook ingewreven met rotszout en bergkruiden uit de Karpaten. Het helpt deze Oostenrijke kaas een uitzonderlijk complexe en aromatische smaak te geven. Die heeft de Pierre de Sel ook te danken aan de biologische hooimelk (Heumilch) die voor de kaas wordt gebruikt. Het Heumilch-keurmerk garandeert dat de dieren en de natuur goed zijn behandeld. In de zomer grazen de koeien buiten, in de winter krijgen ze het allerbeste, pure hooi. Mooie bijkomstigheid is dat de melk veel meer goede vetzuren en Omega-3 bevat.

 

Soort

Hard

 

Land

Oostenrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Biologisch

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas