Parmigiano Reggiano

omschrijving

Wie kent deze Italiaanse dame niet? Ze wordt al meer dan 900 jaar op dezelfde wijze geproduceerd en wordt gezien als een van de beste harde kazen ter wereld. Door het DOP-keurmerk mag ze alleen worden gemaakt in de regio’s Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua en Bologna. Alhoewel het een van de bekendste Italiaanse kazen is, weten kaasliefhebbers dat ze veel verschillende smaken kan hebben. De rijpingstijd kan variëren van 18 maanden tot enkele jaren. Hoe langer gerijpt, hoe intenser de smaak, de korrelige textuur en de brokkeligere consistentie. Parmigano Reggiano is uiteraard zeer geschikt om te raspen over pasta, risotto, soep of salade. Maar probeer hem ook zeker eens op zichzelf of in combinatie met balsamicoazijn.

 

Soort

Hard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas