Munster

omschrijving

Was het een Ierse monnik op doorreis die het recept voor de Munster achterliet in de Vogezen? In elk geval wordt de kaas al sinds de zevende eeuw gemaakt door monniken in de Elzas, in het zuidelijk deel van de Vogezen. De naam is een afleiding van ‘monestarium’, het Latijnse woord voor klooster. De kaas heeft een gladde, oranje-achtige korst en een lichte, soepele massa. Waar de smaak al sterk is, is de geur nog veel sterker. Bewaar hem dus in een afgesloten verpakking. De Munster wordt vaak gegeten als een dessertkaas, maar doet het ook uitstekend met brood of als maaltijd met gebakken aardappeltjes. Hij smaakt het allerlekkerst met een Elzasser wijn, bijvoorbeeld een Gewürztraminer of Tokay Pinot Gris. 

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas