Morlacco Saporito

omschrijving

Kaasmaker Enrico zit al meer dan 40 jaar in het vak, maar vertikt het om uitgeleerd te zijn. Daarom besloot hij zich te storten op de productie van alpenkaas. Hij kocht een aantal koeien en begon deze zachte Morlacco te maken. Ooit was deze kaassoort vooral bekend als kookkaas, onder meer om door de polenta te roeren. Enrico ontwikkelde hem door en zorgde dat de smaak romig werd, met tonen van gist en paddenstoelen. Nu is hij ook perfect als romige kaas op een kaasplankje of bijvoorbeeld op de pizza. Leuk weetje: de melk komt van koeien die lijnzaad door hun eten krijgen, waardoor deze kaas Omega-3 bevat.

 

Soort

Zacht

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas