Montébore

omschrijving

Proef je deze kaas, dan proef je de Italiaanse regio Piëmonte. Dan proef je het authentieke kaasmaken. Dan proef je de bergen. En dan proef je zelfs de middeleeuwen een beetje. Deze halfharde kaas werd namelijk al bijna duizend jaar geleden gemaakt bij het gelijknamige gehucht in een bergachtig gebied in Noordwest-Italië. Sinds begin deze eeuw wordt de halfharde kaas weer geproduceerd, op vrijwel dezelfde manier. Hiervoor wordt een combinatie van schapen- en koeienmelk gebruikt. Montebore is compact en enigszins korrelig. Hij doet het goed in combinatie met noten, fruit en brood, maar ook om mee te koken. Zo maakt hij risotto extra romig en geeft hij canneloni nét wat extra sjeu als je hem door de bechamelsaus smelt.

 

Soort

Halfhard tot hard

 

Land

Italië

 

Dier

Schaap en/of koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas