Mont d'or

omschrijving

Je herkent deze kaas uit de Jura, aan de Frans-Zwitserse grens, direct aan zijn verpakking van dennenhout. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor de doorrijping. De Mont d’Or is een zachte kaassoort, ook wel bekend als een ‘Vacherin’. De kaas heeft een rijke, romige smaak met aardse tonen. De textuur wordt zachter naarmate hij verder rijpt. De Mont d’Or doet het uitstekend als fonduekaas, waarbij de kaas in zijn geheel gebakken wordt in de oven (wel even de verpakking verwijderen). Daarna is het heerlijk dopen, bijvoorbeeld met aardappelen, verse groenten en brood. Het seizoen van deze kaas loopt van september tot april, aangezien hij gemaakt wordt van de melk van koeien die in de zomer op alpenweiden grazen.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas