Manchego

omschrijving

Geen tapas zonder Manchego, toch? Deze schapenkaas speelt een sleutelrol in de Spaanse culinaire traditie. Hij smaakt heerlijk met membrillo (kweepeerpastei), maar ook in een salade of gesmolten in een warm gerecht. De smaak is rijk en nootachtig, met subtiele kruidige tonen. De kaas wordt al eeuwenlang gemaakt in de regio La Mancha, waar de schapen grazen op uitgestrekte plateaus. Het unieke klimaat en de voeding van de schapen zorgen voor de unieke smaak. De kaas heeft een beschermde oorsprong-status. Manchego begint halfhard en wordt tijdens de rijping steeds harder, waarbij de smaak ook intenser wordt.

 

Soort

Halfhard tot hard

 

Land

Spanje

 

Dier

Schaap

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas