Lazuli

omschrijving

Een ‘blauw juweel’, deze unieke blauwschimmel van Nederlandse bodem. Rutger Pekelharing ging één keer per maand naar Noordoost-Italië om daar het kaasmaken te leren. Hieraan gaf hij vervolgens zijn eigen draai. Zo ontstond in 2017 de Lazuli: gemaakt naar het recept van Gorgonzola, maar met melk van Nederlandse koeien. De smaak is sterk, zilt, zoet en kruidig, met tonen van verse room, peper, Maggi, hooi, hout en chocola. Onder een dikke korst van natuurlijke, grijswitte schimmel vind je een zachte, licht kruimelige structuur met wat kristalletjes. Wie van blauwaderkazen houdt, moet deze zeker eens proberen.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Nederland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk
Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas