La Bouse

omschrijving

Dat uit het Emmental meer moois komt dan alleen die wereldwijd bekende kaas, bewijst La Bouse. Hij wordt wel het Zwitserse antwoord op brie genoemd. Door room van de vorige dag aan de rauwe melk toe te voegen, wordt La Bouse opvallend romig. De kaas smelt op de plank, wat ook te danken is aan het feit dat de koeien in de lente en zomer het groenste gras eten. Tel daar de rijke en frisse smaak bij op en je weet dat je dit brie-alternatief een keer wilt proberen.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas