Gruyère

omschrijving

Heus niet alleen voor in de kaasfondue, deze Zwitserse harde kaas met kenmerkende kleine gaatjes. Hij is romig in de mond, met een unieke, kruidig pikante en nootachtige smaak. Dankzij de Beschermde Oorsprongsbenaming mag hij alleen in Zwitserland gemaakt worden, in de buurt van het gelijknamige stadje in het kanton Freiburg. Hier, in de groene heuvels, gebruikt men al sinds 1115 hetzelfde recept om de kaas te maken. Hij smelt goed, waardoor hij geliefd is in fondues en gratins. Koud is hij onweerstaanbaar op een kaasplankje.

 

Soort

Hard

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas