Griekse Feta

omschrijving

Echte Griekse Feta haal je er zo tussenuit: hij heeft een kenmerkende zoute smaak en frisse zuurheid, met een brokkelige en korrelige textuur. De traditionele Feta wordt gemaakt van rauwe schapen- of geitenmelk, of een combinatie van beide. Vaak wordt hij ingelegd in een zoutwateroplossing, wat de smaak versterkt. Dankzij de Beschermde Oorsprongsbenaming mag deze kaasvariant alleen Feta heten als hij uit Griekenland komt, waar hij tweeduizend jaar (!) geleden al werd gegeten. In de Griekse keuken wordt Feta overal voor ingezet, van salades tot ovenschotels. Ook erg smakelijk: een dip van opgeklopte Feta. Doe er bijvoorbeeld knoflook en kruiden of peppadews doorheen en je blijft ervan eten.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Griekenland

 

Dier

Schaap en/of geit

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

DOP

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas