Fontina

omschrijving

Noem het een uniek aroma of noem het een enorm doordringende geur: de Fontina vindt alle neuzen. De geur ontstaat door de traditionele rijping in vochtige kelders. Die geeft de halfharde, soepele kaas ook zijn kenmerkende pittige en nootachtige smaak. De kaas werd al in de 12e eeuw in de Italiaanse Alpen gemaakt, maar inmiddels produceren ook andere Europese landen en zelfs Argentinië Fontina. Kenners zeggen dat de varianten van buiten de Valle d’Aosta wel een veel mildere smaak hebben. De Fontina zet de toon op een kaasplankje, maar laat ook goed met zich koken omdat hij makkelijk smelt en veel smaak geeft. Doe hem dus op een burger of tosti, of gebruik hem net als de Italianen in de risotto of polenta.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

PDO

 

Stremsel

Dierlijk


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas