Etivaz

omschrijving

Je ziet het zo voor je: een kleine alpenhut met voor de deur een wei vol koeien met klingelende bellen om de nek. Binnen gaat een oude boer met een keurend oog langs de kazen die in lange rijen op de planken liggen. Hij maakt al tientallen jaren de harde kaas Etivaz en is trots op zijn ambacht, dat hij nu ook overbrengt op zijn zoon en kleinzoon. Klinkt idyllisch, maar is bij deze kaas nog altijd de waarheid. Etivaz heeft dan ook een Zwitserse AOP-keurmerk, wat aangeeft dat de kaas in een specifieke regio van Zwitserland is gemaakt, volgens strikte normen. De smaak is complex en nootachtig, met tonen van kruiden en hooi. Dit krijgt hij dankzij het lange rijpingsproces van vaak meer dan een jaar. De Zwitsers eten hem graag op een kaasplank, in een fondue of over een gratin.

 

Soort

Hard

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas