Délice de Bourgogne

omschrijving

Tussen alle traditionele Franse kazen is de Délice de Bourgogne een relatieve nieuwkomer. Hij werd voor het eerst gemaakt in 1975, door kaasmaker Jean Lincet. Deze ‘triple crème’ heeft een hoog vetgehalte door de toevoeging van extra room tijdens het maakproces. De kaas is romig en glad, met een fluweelzacht en boterachtig mondgevoel. Zo smeuïg tref je kazen niet vaak! Hij combineert perfect met knapperig stokbrood of crackers (hij is ook zeer geschikt om te smeren) vers fruit en mousserende wijnen. 

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk

  


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas