Comté Xavier David

omschrijving

Wie graag Franse kaas eet, kent de Comté. Deze harde kaas is een van de populairste en meest gewaardeerde kazen van het land, met een lange geschiedenis en traditie. Dankzij de beschermde oorsprongsbenaming mag hij alleen worden geproduceerd in de regio Franche-Comté. In het hart van de Jura maakt kaasmakerij Marcel Petite al vijf generaties Comté. De kennis, waarden en passie voor het vak worden overgebracht van vader op zoon. Voor hun ‘Xavier David’-kaas nemen ze de meeste tijd: de kazen worden 14 tot 18 maanden in de watten gelegd in de kelders van het fort Saint-Antoine, met een temperatuur van 8 graden. Elke drie maanden proeft de meester-kaasmaker de kazen en selecteert hij de beste. De Comté Xavier David heeft een diepe, complexe smaak met subtiele tonen van gedroogd fruit.

 

Soort

Hard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOC

 

Stremsel

Dierlijk

  


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas