Colosso

omschrijving

Soms moet alles anders, voelden Rutger en Marieke. Ze waren klaar met hun de vergaderingen en directietafels. En ze gingen het avontuur aan: kaasmaken. Ze leerden het vak in een kaasmakerij in het noorden van Italië en combineerden deze kennis met de Nederlandse kaastraditie. Het leverde onder meer deze blauwschimmelkaas op, de Colosso. Gemaakt van de melk van waterbuffels die grazen op een buffelfarm in Heusden, Noord-Brabant. Buffelmelk bevat veel meer vet en eiwit dan koemelk, wat de kaas intens smeuïg maakt. De geur doet denken aan de stal, hooi en verse kruiden. De smaak is geraffineerd en complex; eerst proef je volle en romige slagroom, zoete fondant. Daar overheen komt een intense en lange smaak van het pikante, ziltige, houtige en kruidige van de blauwflora. Er zitten zelfs wat tonen van drop, laurier, hooi en donkere chocola doorheen. Chef-koks van toprestaurants gebruiken de Colosso in tart tatins met lof en in desserts met rabarber en rozenbottel. Maar gewoon uit het vuistje mag natuurlijk ook.

 

Soort

Halfhard

 

Land
Nederland

 

Dier

Buffel

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

  


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas