Soms moet alles anders, voelden Rutger en Marieke. Ze waren klaar met hun de vergaderingen en directietafels. En ze gingen het avontuur aan: kaasmaken. Ze leerden het vak in een kaasmakerij in het noorden van Italië en combineerden deze kennis met de Nederlandse kaastraditie. Het leverde onder meer deze blauwschimmelkaas op, de Colosso. Gemaakt van de melk van waterbuffels die grazen op een buffelfarm in Heusden, Noord-Brabant. Buffelmelk bevat veel meer vet en eiwit dan koemelk, wat de kaas intens smeuïg maakt. De geur doet denken aan de stal, hooi en verse kruiden. De smaak is geraffineerd en complex; eerst proef je volle en romige slagroom, zoete fondant. Daar overheen komt een intense en lange smaak van het pikante, ziltige, houtige en kruidige van de blauwflora. Er zitten zelfs wat tonen van drop, laurier, hooi en donkere chocola doorheen. Chef-koks van toprestaurants gebruiken de Colosso in tart tatins met lof en in desserts met rabarber en rozenbottel. Maar gewoon uit het vuistje mag natuurlijk ook.
Soort
Halfhard
Land
Nederland
Dier
Buffel
Type melk
Gepasteuriseerd
Keurmerk
Geen