Cevrin di Coazze

omschrijving

Cevrin is een traditionele kaas uit de Italiaanse  Sangone Vallei, gemaakt van een mix van geiten- en koemelk. De kaas wordt met name gemaakt in de gemeenten Giaveno en Coazze, en tijdens de rijpingsperiode van minimaal zestig dagen wordt hij dagelijks gezouten en gekeerd. Cevrin heeft een amberkleurige, gerimpelde korst en een korrelige, strogele binnenkant. De smaak is intens en kruidig, met tonen van hazelnoot en boter. Vanwege de sterke smaak wordt de melk van lokale ‘camosciate’-geiten gebruikt. De koemelk zorgt voor een verzachtende toon. De kaas werd vroeger met muilezels naar het dal vervoerd om te worden verkocht. Tegenwoordig wordt deze kaas gepromoot door Slow Food om het traditionele recept te behouden. Cevrin is heerlijk op zichzelf, maar combineert ook goed met volkorenbrood, honing en jam. Ook is het een goede kaas voor quiches of in ravioli, het liefst in combinatie met een niet te zware rode wijn. 

 

Soort

Halfhard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe en geit

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas