Camembert Jort

omschrijving

Wil je een authentieke camembert proeven, dan ben je bij de Jort aan het juiste adres. Al sinds 1888 wordt deze romige, aromatische kaas gemaakt in de Normandische gemeente Jort. De kaasmakers – hij wordt op slechts 31 locaties gemaakt – staan er nog altijd op de camemberts met de hand te vormen, waardoor de kaaspasta extra zacht wordt. Dit moet vijf keer gebeuren, telkens met een rustpauze van 50 minuten ertussen. Na minimaal 14 dagen rijpen sorteert men de kaasjes met de hand op basis van hun rijpingsniveau. Om optimaal te genieten van de smaak, laat je de kaas minstens 1 uur op kamertemperatuur komen. Drink er een droge cider of een blond bier bij en de beleving is compleet.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas