Brillat-Savarin

omschrijving

Haal de champagne maar tevoorschijn, want bubbels gaan uitstekend samen met deze triple-crème kaas. Dit is dan ook een luxepaardje dat door de Fransen wordt gezien als een kaas voor speciale gelegenheden. Doordat het vetgehalte meestal boven de 75% is, heeft de Brillat-Saverin een extreem romige en fluweelzachte structuur. Hij wordt vaak gemaakt met drie lagen kaas, vergelijkbaar met een taart. De buitenste laag is een dunne witte korst, gevolgd door een dikke laag zachte romige kaas en tot slot een extra laag verse room in het midden. Hij smaakt heerlijk bij verse vruchten en noten, maar wordt ook gebruikt in desserts. In hartige gerechten kan hij een romige textuur en smaak toevoegen. Leuk weetje: de kaas is vernoemd naar Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), die wordt gezien als de grondlegger van de moderne voedselliteratuur.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas