Haal de champagne maar tevoorschijn, want bubbels gaan uitstekend samen met deze triple-crème kaas. Dit is dan ook een luxepaardje dat door de Fransen wordt gezien als een kaas voor speciale gelegenheden. Doordat het vetgehalte meestal boven de 75% is, heeft de Brillat-Saverin een extreem romige en fluweelzachte structuur. Hij wordt vaak gemaakt met drie lagen kaas, vergelijkbaar met een taart. De buitenste laag is een dunne witte korst, gevolgd door een dikke laag zachte romige kaas en tot slot een extra laag verse room in het midden. Hij smaakt heerlijk bij verse vruchten en noten, maar wordt ook gebruikt in desserts. In hartige gerechten kan hij een romige textuur en smaak toevoegen. Leuk weetje: de kaas is vernoemd naar Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), die wordt gezien als de grondlegger van de moderne voedselliteratuur.
Soort
Zacht
Land
Frankrijk
Dier
Koe
Type melk
Gepasteuriseerd
Keurmerk
Geen
Stremsel
Dierlijk