Blu'61

omschrijving

Wat als je kaasmaker bent en ook een passie hebt voor wijn? Dan maak je ‘formaggi ubriaco’, dronken kazen. De familie Carpenedo uit de Italiaanse regio Veneto begon in de jaren zestig kaas te maken en begon al snel te experimenteren. Want wat gebeurt er als je wijn toevoegt tijdens het rijpijngsproces? Zo ontstond in 2011 de Blu’61, een eerbetoon aan het trouwjaar van oprichter Antonio. De blauwaderkaas wordt tijdens de rijping behandeld met de lokale dessertwijn Passito en na zestig dagen afgetopt met in Passito gedrenkte veenbessen. De bessen zorgen voor een krokante structuur en een uniek uiterlijk. De kaas zelf is zacht, licht pikant en vooral zoet en fruitig. Het is de perfecte dessertkaas.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Italië

 

Dier

Koe

 

Type melk

Gepasteuriseerd

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas