Bleu d'Auvergne

omschrijving

Zeg je Auvergne, dan zeg je Bleu d’Auvergne. Deze blauwaderkaas heeft diepe wortels in de centraal-Franse regio en wordt nog altijd middels traditionele methoden gemaakt. Dat moet ook, want de AOP-status betekent dat deze blauwschimmel aan strikte regels moet voldoen en alleen uit de Auvergne mag komen. De smaak is krachtig, pittig en nootachtig, met een romige structuur. De grijze korst is natuurlijk en eetbaar. De Bleu d’Auvergne doet het goed op kaasplankjes, maar is ook heerlijk op een (stok)broodje of toastje. De Fransen gebruiken hem daarnaast graag in salades, sauzen en zelfs in desserts.

 

Soort

Zacht

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas