Blaues Hirni

omschrijving

Hoe een foutje tot een culinair hoogstandje kan leiden: bij Zwitserse kaasmakers kwam een lading roomkaas in contact met blauwschimmel. Niet de bedoeling, maar bij het proeven ontdekte men dat het iets extreem lekkers had opgeleverd. Ze zochten het perfecte recept en voilà: Blaues Hirni. Voor de zachte, romige kaas wordt de rauwe melk van een regionaal koeienras gebruikt. De kazen rijpen in speciale rijpkelders. De schimmel groeit aan de oppervlakte, waardoor het binnenste van de kaas wit tot crèmekleurig blijft en de buitenkant ergens tussen blauw en zwart kleurt. Bijzonder is dat de kaas thuis in de koelkast kan doorrijpen in de speciale hersluitbare verpakking. Zo bepaal je zelf of je hem mild eet of wacht tot hij zich doorontwikkelt en hints van kruiden, gras en rook krijgt. De makers vinden de kaas zelf op zijn best in combinatie met een witte wijn of prosecco.

 

Soort

Zacht

 

Land

Zwitserland

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

Geen

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas