Beaufort

omschrijving

Traditie en vakmanschap zijn de sleutelwoorden bij deze halfharde kaas. Beaufort wordt uitsluitend gemaakt in de regio Savoie in de Franse Alpen. Er zijn meerdere soorten, waarvan de Beaufort d’Été (zomer-Beaufort) en de Beaufort d’Alpage (berg-Beaufort) het meest voorkomen. De smaak is kenmerkend, met nootachtige, kruidige en soms fruitige of bloemachtige tonen. Het rijpen duurt enkele maanden tot meer dan een jaar, afhankelijk van de gewenste smaak en textuur. De wielen waarin de kaas wordt gemaakt zijn veel groter dan die van de meeste kazen en wegen soms meer dan 40 kilo. Beaufort is goed te snijden en daardoor geschikt voor een kaasplank. Doordat hij ook goed smelt, wordt hij gebruikt in traditionele gerechten als tartiflette, fondue en quiche.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas