Appenzeller

omschrijving

Met de Appenzeller heb je een Zwitserse klassieker in handen. De rijke, pittige smaak met kruidige en nootachtige tonen is karakteristiek voor deze kaas. Ook de manier van maken is uniek: de korst van deze halfharde kaas wordt tijdens de rijping regelmatig ingewreven met een kruidenmengsel. De rijpingstijd is enige maanden tot een jaar, afhankelijk van de gewenste smaak en textuur. De Appenzeller mag alleen worden gemaakt in de regio Appenzell in het oosten van Zwitserland. Er is zelfs een speciaal Appenzeller-logo om de authenticiteit van de kaas te bevestigen. Je eet de kaas koud uit het vuistje of warm verwerkt in (hoe kan het ook anders) fondues en gratins.

 

Soort

Halfhard

 

Land

Zwitserland 

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas