Abondance

omschrijving

In de halfharde Abondance proef je de Franse Alpenweiden terug. De kaas heeft een milde, nootachtige smaak met een licht kruide ondertoon. Hij is romig en smeuïg. De Abondance heeft een Appellation d'Origine Protégée(AOP)-status, wat betekent dat het aan bepaalde regels moet voldoen en alleen in een specifieke regio van Frankrijk mag worden geproduceerd. In het geval van deze kaas betekent het onder meer dat hij gemaakt wordt van de melk van Abondance-koeien en dat de rijping gebeurt in koperen ketels. De Abondance wordt alleen gemaakt in de Savoie en dan met name in de Abondance-vallei. Deze veelzijdige bergkaas is koud lekker op een kaasplank en warm goed te verwerken in fondues en gratins.

 

Soort

Halfhard
 

Land

Frankrijk

 

Dier

Koe

 

Type melk

Rauwmelks

 

Keurmerk

AOP

 

Stremsel

Dierlijk

 

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas